Shopping cart Totaal € 0,00
Totaal € 0,00
Toon winkelwagen

Montage

Montage

 

 

Wij helpen u graag op weg.

 

Onderstaand vindt u dan ook een uitgebreide omschrijving hoe u de sierlijsten en de rozetten eenvoudig zelf kunt monteren.

 

Heeft u vragen of wenst u de montage door ons te laten uitvoeren? Neem contact met ons op via het contactformulier, en u ontvangt binnen 24 uur een reactie.

 

 

Monteren sierlijsten

 

Bij het zelf monteren van sierlijsten zijn de hoeken of hoekpunten het aller belangrijkste waar aandacht aan besteed dient te worden en waar nauwkeurigheid eveneens een belangrijk aspect is. Dit geldt metname wanneer de wanden ook niet recht of haaks op elkaar staan.

 

Is de controle uitgevoerd? Dan geldt het volgende:

 

Hoek < dan 90 graden
Indien de hoek van de sierlijst <90 graden is, dan dient u het verstek te zagen op 45 graden. U kunt eventueel later nog bij zagen.

 

Hoek > dan 90 graden
Indien de hoek van de sierlijst >90 graden is, kunt u het beste werken met een mal.

 

 

Plaats de sierlijst, met de zichtzijde naar boven, in een verstekbak. Hierna zaagt u voorzichtig, met een fijn getande zaag, in een rechte lijn.

 

Ook voor de juiste verstekbak en zaag, kunt u terecht bij Plafonddecor. Kijkt u voor diverse benodigdheden in onze webshop.

 

 

Voordat u begint met lijm aanbrengen, controleert u of de verstekken passend zijn. Hierna brengt u de kooflijm aan met behulp van een kitpistool of een spatel. Breng de lijm aan op de kleefvlakken van de sierlijst en op de verbindingsstukken van twee sierlijsten.

 

 

Plaats de sierlijsten op de juiste positie en druk ze goed vast. Let u goed op eventuele vetvlekken (vette vingers), daar u de sierlijsten niet met oplosmiddelen kunt reinigen.

 

 

De naden en uiteinden dienen met kooflijm afgewerkt te worden. Gebruik hiervoor een fijne spatel, zodat er een ononderbroken overgang tussen de sierlijsten wordt gecreëerd.

 

Zodra de kooflijm droog is, kunt u starten met schilderen van de sierlijsten. Gebruik hiervoor een verf op waterbasis (latex of acrylaatverf). Voor een optimaal dekkend effect dient u 2 à 3 verflagen aan te brengen. U kunt het best gebruik maken van een ronde kwast.

 

 

 

 

Montage rozetten

 

 

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Maak de ondergrond glad en vetvrij. Plaats de rozet tegen het plafond, bepaal de plaats en teken de omtrek op het plafond af.

 

 

Maak een rond gat in de rozet van enkele cm diameter. Dit om de kabel voor de elektra en het aanhechtingspunt van de luster door te voeren.

 

 

Voordat u begint, zorgt u ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Controleer of de grote van het gat voldoende is. Is het gat groot genoeg, dan brengt u ruim voldoende lijm aan op de rand van het rozet. Gebruik hiervoor een spatel en speciale polystyreenlijm.

 

 

Haal vervolgens de kabel door het gat en plaats de rozet op de juiste plaats. Druk de rozet stevig aan. De rand rondom de rozet (naden) dient u met de kooflijm op te voegen.
Hierna verwijderd u de lijmresten met een vochtige doek.

 

 

Is de lijm droog? Dan kunt u beginnen met het schilderen van de rozet. Gebruik hiervoor een verf op waterbasis, zoals acryl of latexverf. Hierna kunt u de aansluiting maken voor het luster.

 

About Us

icon Plafonddecor
Ruysdaellaan 5
7312 MH Apeldoorn

icon0614106644

Openingstijden Showroom

Maandag      :  Gesloten
Dinsdag        :  Gesloten
Woensdag    :  09.30 - 17.00
Donderdag    : 09.30 - 17.00
Vrijdag          :  09.30 - 17.00
Zaterdag       : 10.00 - 17.00
Zondag         :  Gesloten

Volg ons

Betaalmogelijkheden

betal kopie

Menu Offcanvas